Ruta 18

Sant Ferran De Ses Roques – Es Pujols – Punta Prima

Bicicleta

15 min.

Caminar

40 min.

Distància

2,6 Km.

Desnivell

28 m.

Dificultat

Fàcil

Aquesta sendera transcorre principalment per la vénda de sa Punta, un extrem situat entre el final de la llarga platja de Llevant i la costa de Tramuntana. Es tracta d’una ruta amb dues variants, la primera connecta les poblacions de Sant Ferran de ses Roques i es Pujols coincidint amb el tram final de la ruta 20, mentre que la segona opció és l’única que ens acosta a la torre de sa Punta Prima.

Sortirem de la població de Sant Ferran on podem visitar la plaça principal amb la seva església. Sortirem en direcció as Pujols a través d’un tranquil camí interior entre murs de pedra que limiten parcel·les i camps. Si agafam la variant cap al nucli costaner des Pujols, podrem gaudir de la seva fantàstica platja i del passeig marítim amb nombrosos restaurants i, a la tarda nit, petites paradetes.

Per reprendre el camí cap a la torre, hem de tornar sobre els nostres passos fins a arribar al desviament. La torre defensiva de Punta Prima és una fortificació construïda entre 1762 i 1763 que domina visualment tota la part nord de l’illa. Per concloure aquest passeig suggerim caminar fins a l’extrem de Punta Prima: sota els nostres peus trobarem un insòlit terreny rocós, amb formes i perfils curiosos que conviden jugar a endevinar figures. Des dels imponents penya-segats de Punta Prima ens commouran unes vistes excepcionals: a l’oest, Eivissa, s’Espalmador i l’illot de s’Espardell, i a l’est, l’altiplà de la Mola i tota la costa de Tramuntana.