L’illa

On és?

L’illa de Formentera es troba a la mar Mediterrània i forma part de l’arxipèlag balear. Està situada al sud d’Eivissa i, amb ella, conformen les illes Pitiüses, separades per tan sols dues milles nàutiques (uns 3 km).

Formentera és l’illa habitada més petita de les Balears (83,2 km 2) i compta amb una peculiar forma retallada que fa que tengui una gran extensió de costa (69 km) composta per nombroses platges i cales, a més de curiosos racons costaners.

Compta amb un perfil molt pla, el seu punt més alt és sa Talaiassa, situat a l’altiplà de la Mola, amb només 192 metres sobre el nivell del mar.

És una illa accessible i còmoda de transitar. Podem recórrer-la majoritàriament en bicicleta a través de les seves rutes verdes, pel seu interior rural on ens trobarem amb pobles d’autèntica essència mediterrània. A més de la bicicleta, també podem fer servir vehicles de motor per moure’ns fàcilment per una petita xarxa de carreteres.  La seva artèria principal (PM-820) travessa l’illa d’est a oest entre el port de la Savina i el far de la Mola, separats pel que suposa la major longitud de l’illa, poc menys de 20 km.

Per accedir a l’illa, únicament podem fer-ho en vaixell i, per regla general, Eivissa serveix de connexió amb Formentera i la resta del món, ja que d’Eivissa a Formentera el trajecte en vaixell suposa uns 35 minuts.

Des del moment en què desembarcam a Formentera, respirarem aquest aire de calma tan característic i, de seguida, ens sentirem captivats per la gent, l’atmosfera inigualable i les seves aigües.

Esdeveniments a Formentera