Ruta 10

Es Cap – Es Garroveret

Bicicleta

55 min.

Caminar

165 min.

Distància

9,4 Km.

Desnivell

63 m.

Dificultat

Medi

Aquesta caminada de poc més de nou quilòmetres transcorre paral·lelament a la carretera per la plàcida zona de Can Parra, es desvia a mitjan camí per l’antic camí que es dirigia as Cap i finalitza en el cèlebre far des Cap i la torre des Garroveret.

Passejant per Can Parra reconeixerem la Formentera més campestre a les parets de pedra seca que delimiten els camps, algunes cases tradicionals i petits ramats familiars. Un cop creuada la carretera, prendrem el camí Vell des Cap on és probable que a estones puguem oblidar-nos de l’existència de l’expansió turística.

Sempre cap al sud, la nostra ruta coincideix amb la carretera, on trobam el jaciment prehistòric des Cap de Barbaria. Tota aquesta zona geogràfica va arribar a estar densament poblada durant l’edat del bronze antic i mitjà (entorn del 1600-1000 aC). En són una mostra la vintena de jaciments d’aquest període, dels quals s’han excavat tres. Cap de Barbaria II és el més extens, una estructura de planta complexa formada per diferents àmbits adossats. Cap de Barbaria I i III, en canvi, són construccions de planta més simple. Actualment estan senyalitzats i poden visitar-se.