Web oficial de Turisme de Formentera

Llocs d’interés

Es Cap de Barbaria

Un dels llocs més icònics de Formentera

La imatge d’un paisatge gairebe desèrtic, una carretera estreta, el far llunyà al centre i el blau de la mar al fons, tots aquests elements formen part de l’imaginari cinematogràfic col·lectiu.

El far protagonista d’aquesta fotografia captada per Julio Medem a la pel·lícula Lucía i el sexo és el de cap de Barbaria, situat a l’extrem sud-oest de l’Illa.

Cap de Barbaria és l’elevació rocosa situada més al sud de l’illa i de totes les iIles Balears, ja que és el punt geogràfic més proper a les costes africanes. El far de Cap de Barbaria presideix aquest impressionant penya-segat vertical de 100 metres sobre el nivell del mar.

La vegetació d’aquesta zona és àrida i escassa, capaç d’aguantar els forts vents que pateix el penya-segat.  Als voltants del far trobam dos punts més de recomanable visita: la cova Foradada, una gruta que condueix a un mirador natural molt especial. Per accedir a aquesta gruta haurem de introduir-nos a través d’un forat. Recomanam realitzar la visita a aquest lloc amb especial cura.

L’altre punt d’interès es troba a uns cent cinquanta metres cap a l’oest: la torre des Garroveret.  Una de les torres de defensa repartides pel litoral pitiús que es varen començar a construir al segle XVIII per tal de vigilar les possibles aparicions de naus pirates sarraïnes.  Per alertar de l’albirament d’una d’aquestes naus, els responsables de les talaies o guaites, utilitzaven un codi de senyals de fum des de les torres.

Tornant al far de Cap de Barbaria, aquest suposa un lloc de reunió per a les postes de sol per les estupendes vistes del màgic illot des Vedrà. És també un lloc on s’uneixen sensacions d’immensa soledat i llibertat.

Les rutes verdes 8, 10 i 11 ens conduiran aquí, passant també pels jaciments extints de Cap de Barbaria.

Esdeveniments a Formentera