Ruta 17

Sant Ferran – Es Pujols – Estany Pudent

Bicicleta

10 min.

Caminar

35 min.

Distància

2,2 Km.

Desnivell

22 m.

Dificultat

Fàcil

Aquest trajecte no només funciona com “origen-destí”, sinó que a més de comunicar les poblacions de Sant Ferran de ses Roques i es Pujols, dóna l’opció a mig camí d’accedir a la gran llacuna d’aigua salada coneguda com l’estany Pudent. Aquesta ruta discorre per l’històric camí de ses Vinyes, sinuós i estret i flanquejat per murs de pedra seca a banda i banda.

El poble de Sant Ferran de ses Roques va ser als anys setanta el punt de trobada de hippies i bohemis, reunits a la llegendària Fonda Pepe que encara és oberta. Aquest caràcter lliure, creatiu i festiu es manté en els mercats artesanals i artístics que se celebren als mesos estivals cada nit, excepte dimecres i diumenge, així com en els concerts de música en viu que hi ha a la plaça cada divendres.

Per la seva banda, es Pujols és el nucli més turístic de l’illa i conserva trets de la seva naturalesa pescadora, com els escars i la seva bonica platja, on recomanem fer un bany reparador. La platja des Pujols és, al costat des Arenals, una de les dues platges adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Les dues posseeixen: rampes d’accés, plataforma amb ombra, passamans, cadires amfíbies i socorristes.

Per completar aquest passeig podem dirigir-nos a l’estany Pudent, lloc de gran valor paisatgístic i ornitològic, ideal per passejar a peu o en bicicleta. En aquest punt podem accedir mitjançant la ruta 2 a Sant Francesc Xavier o a la Savina.