Platges

Ses Platgetes

Tres arenals on gaudir del sol, la platja i la gastronomia marinera

A la costa nord de Formentera que s’estén més enllà de Punta Prima en direcció a la Mola, trobam un racó encantador poc freqüentat que es diu ses Platgetes.

Per poder accedir a aquest lloc, simplement cal dirigir-se al nucli de Caló de Sant Agustí , l’única població costanera d’aquesta àrea, molt estimada per residents i visitants, pel seu port de pescadors i els seus qualificats establiments gastronòmics. Aquí és on es troba l’aparcament més proper per poder accedir a peu fins a ses Platgetes, situades a l’oest d’aquesta població. També és possible arribar-hi per algun dels seus accessos que donen directament a la carretera.

El significat del seu nom fa referència la petita grandària d’aquestes platges però entre totes sumen aproximadament uns 600 metres de longitud. Sota aquest nom es resumeix tota la zona sorrenca on fer un bany al costat des Caló, però antigament eren conegudes com platgeta de Prop, platgeta d’Enmig i platgeta de Més Enllà en funció de la distància a la qual es troben des Caló. Així doncs, es tracta de tres arenals fragmentats per zones rocoses, però en totes elles es pot estirar la tovallola còmodament per gaudir de la seva poca afluència turística i de les increïbles vistes cap als penya-segats de la Mola.

Aquí també trobam un bosquet de savines baixes i alguna que una altra duna que salvarem passant per sobre de les passarel·les instal·lades per evitar que es degradin. L’alternança d’arena i roca fa que el paisatge sigui molt variat. Passa el mateix en el fons marí, on cada racó ens ofereix un espectacle per a la vista ideal per als que els agradi practicar immersió lleugera. L’única pega que trobam és que els dies que el vent de tramuntana bufa fort l’onatge assota aquesta costa, però durant els mesos d’estiu sol imperar la tranquil·litat de les aigües turqueses pròpies de l’illa.

I després d’un cabussó en aquesta zona, res millor que acostar-se als restaurants des Caló per degustar l’exquisit menjar local a força de peix. La combinació perfecta de platja i gastronomia i una parada obligatòria abans de pujar a la Mola.

Esdeveniments A Formentera