Web oficial de Turisme de Formentera

Cultura i patrimoni

Música

La música mou Formentera

Al juny comença a les places dels pobles de Formentera un cicle de música en viu. Els dijous es pot escoltar world music en directe as Pujols, els divendres rock a Sant Ferran i els dissabtes, jazz a la plaça de Sant Francesc.

Aquest gènere musical és el també protagonista del Formentera Jazz Festival dirigit per Maxwell Moya Wright, formenterer ex-membre d’Ojos de Brujo. Per l’illa circulen nombroses llegendes i històries veritables sobre la presència a Formentera de músics com Bob Dylan, Gilberto Gil, Pink Floyd o Bob Marley durant els seixanta i setanta. D’aquest esperit d’inspiració que genera Formentera en artistes i músics, neix el Formentera Jazz Festival.

Un altre punt de trobada per a escoltar música en directe són els mercats artesanals. A la plaça central del Mercat Artesà de la Mola (dimecres i diumenges de 16 a 22 hores) hi ha habitualment música en viu, i els seus voltants s’animen amb les terrasses dels bars veïns. També és habitual que el Mercat Artesà de Sant Ferran ofereixi música en directe, els dijous, divendres i dissabtes a la tarda-nit. Durant el mes d’agost, aquest horari s’amplia als dilluns i els dimarts.

Durant el mes de setembre se celebra a Sant Ferran el Festival de Guitarres, dues nits de música en directe amb músics locals i forans d’alta qualitat, organitzat pel lutier i músic Ekkehard Hoffmann (Ekki), de Formentera Guitars. L’impulsor de la iniciativa porta 26 anys a l’illa al capdavant del seu taller en el qual rep músics de tot el món als quals ensenya a fabricar la seva pròpia guitarra, de forma artesanal, combinant artesania, cultura i turisme.

Esdeveniments a Formentera