Web oficial de Turisme de Formentera

Benvinguts i benvingudes a Formentera

La nostra illa ha set des de sempre un lloc d’acollida, i després d’un any tan intens i atípic com el 2020, vol continuar sent-ho. A Formentera, per la seva idiosincràsia sempre ha set fàcil guardar les distàncies,  perquè els seus 69 quilòmetres de costa possibiliten trobar racons on allunyar-se i retrobar-se amb un mateix, mentre es gaudeix de la natura i la tranquil·litat. Aquest any de crisi sanitària, mantenir la distància no és només una elecció, sinó un deure de tothom.

Formentera ha set molt responsable durant els mesos de confinament i també durant la desescalada per aconseguir, passa a passa, que l’illa es pogués tornar a obrir a l’exterior. Així mateix els empresaris d’allotjaments i restauració fan la feina diària per complir amb tots els protocols d’higiene i mesures per possibilitar el distanciament dins d’un ambient agradable. Per això, apel·lam a la responsabilitat individual dels visitants perquè ens ajudin a continuar gaudint de Formentera, i els demanam: “Protegeix Formentera, per tu i per tothom!”

Aquest és l’eslògan d’una campanya que hem creat per informar els turistes, i també recordar als residents, d’una manera fàcil i visual, les quatre normes bàsiques que hem de seguir aquest estiu a causa de la crisi sanitària. Les quatre normes són:

  1. Ús de mascareta
  2. 1,5 metres de distància entre persones que no conviuen
  3. Higiene freqüent de mans

A Formentera hem tengut una incidència baixa d’afectats per la covid-19, però no podem abaixar la guàrdia. Els establiments d’allotjament i el sector de la restauració així com comerciants en general treballen per acomplir amb les mesures de seguretat. Així mateix, per part dels cossos de seguretat, dels socorristes, els informadors i controladors es treballa de manera coordinada per garantir l’ordre i, per tant, heu de seguir sempre les seves indicacions.

Informació actualitzada

Accedeix a la pàgina del Consell de Formentera on trobaràs tota la informació actualitzada i les mesures actives a l’illa de Formentera

Les normes bàsiques sanitàries son fàcils de complir, i si les seguim podrem gaudir de totes les activitats i experiències que ens brinda la nostra illa: passejar, fer esport, la natura, la gastronomia, el busseig, la tranquil·litat. Us convidam a aprofundir en la nostra web i descobrir l’opció que millor s’adapti a les vostres preferències. Com les més de 30 rutes verdes que tenim per descobrir Formentera corrent, caminant o en bicicleta.

En relació a les informacions sanitàries, Formentera disposa d’un hospital on se segueix el protocol de les autoritats sanitàries i, en cas de símptomes, es practiquen proves PCR i s’obtenen els resultats ràpidament. El Govern disposa d’espais per realitzar el correcte aïllament amb els serveis necessaris per als pacients positius asimptomàtics i, en cas d’un pacient amb símptomes, serà traslladat a l’hospital de referència a Eivissa.

La targeta sanitària europea és vàlida a la nostra illa, però heu de fer els tràmits que us indiquen les vostres autoritats per validar-la abans de venir en cas necessari.

Passos sobre com actuar si teniu símptomes de covid-19

Saber com actuar ens pot ajudar a controlar millor les situacions que puguin sorgir aquests dies i a prestar ajuda a les persones del nostre entorn. Si teniu símptomes (febre, tos i dificultat respiratòria), seguiu aquests passos.

AÏLLAU-VOS 

En una habitació d’ús individual, amb finestra, amb la porta sempre tancada i, si és possible, amb bany individual. Si no és possible, manteniu una distància de seguretat de 2 metres amb els convivents i extremau la higiene fins que us donin instruccions les autoritats sanitàries.

DEMANAU AJUDA 

A la recepció del vostre establiment o a la persona de contacte de l’allotjament llogat disposaran de tota la informació necessària.

COMPLIU LES INSTRUCCIONS

És molt importat que compliu les instruccions de les autoritats sanitàries i les indicacions del vostre establiment.

SERVEI D’ATENCIÓ SANITÀRIA GENERAL
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 09.00h a 14.00 h
900 101 863

TELÈFON INFOCOVID
Atenció sanitària
Has estat en contacte estret o creus que tens símptomes de COVID-19?
Tens dubtes sobre la teva salut relacionades amb la COVID-19?
Horari d’atenció telefònica: De dilluns a dissabte de 7 a 21 hores.
Diumenges i festius de 8 a 21 hores.
www.ibsalut.es/coronavirus
900 100 971

CITA PRÈVIA
902 079 079       971 437 079

NOMÉS URGÈNCIES
061

Sempre que sigui possible, feu servir mascaretes reutilitzables per tenir cura del medi ambient, i si són d’un sol ús, reciclau-les correctament.

GRÀCIES PER LA VOSTRA RESPONSABILITAT I PRECAUCIÓ
“Protegeix Formentera, per tu i per tothom!”.