Web oficial de Turisme de Formentera

Gastronomia tradicional, productes autòctons, vi de la terra i molt sabor.

La cuina típica de Formentera està molt lligada a la manera de vida tradicional, marcada fortament pel vincle amb el mar i l’agricultura de secà. Es caracteritza per una dependència gairebé absoluta dels productes autòctons, condicionada per l’aïllament de les illes Pitiüses.

Aquesta escassedat de productes, combinada amb la creativitat i l’aprofitament de productes de gran qualitat (com el peix), donen lloc a receptes tradicionals entre les quals destaquen: l’ensalada pagesa (amb peix sec), frit de polp, sofrit pagès (amb carn i patates), calamars a la bruta (frit de calamars en la seva tinta) o el bullit de peix (guisat de peix amb patates).

Els dolços o les postres més característics són el flaó (pastís de formatge fresc amb herba sana), les orelletes (dolç anisat) i la greixonera.

On comprar producte local?

On comprar producte local?

Tots
Carnisseria
Fruites i verdures
Mercat
Oli
Peix
Vi