Gastronomia tradicional, productes autòctons, vi de la terra i molt sabor.
La cuina típica de Formentera està molt lligada a la manera de vida tradicional, marcada fortament pel vincle amb el mar i l’agricultura de secà. Es caracteritza per una dependència gairebé absoluta dels productes autòctons, condicionada per l’aïllament de les illes Pitiüses.
Aquesta escassedat de productes, combinada amb la creativitat i l’aprofitament de productes de gran qualitat (com el peix), donen lloc a receptes tradicionals entre les quals destaquen: l’ensalada pagesa (amb peix sec), frit de polp, sofrit pagès (amb carn i patates), calamars a la bruta (frit de calamars en la seva tinta) o el bullit de peix (guisat de peix amb patates).
Els dolços o les postres més característics són el flaó (pastís de formatge fresc amb herba sana), les orelletes (dolç anisat) i la greixonera.

On comprar producte local?


On comprar producte local?
1. Agroform
686 235 527Verdures i hortalisses de quilòmetre zero, molt a prop de Sant Ferran.
2. Agromartí
646 87 22 51Productes de l'hort, verdures i hortalisses, plantes aromàtiques. A la carretera de la Savina a la Mola km 1,8
3. Bodega Cap de Barbaria
647 707 572Vinyes situades a Cap de Barbaria, productors de dues varietats de vins. Visites i tasts concertats. www.capdebarbaria.com
4. Bodega Terramoll
971 327 293Vinyes situades a l'altiplà de la Mola amb produccions limitades de vins ecològics. Tasts i visites concertades. www.terramoll.es
5. Can Jaume d’en Carlos
660 143 099Hortalisses i fruites. Venda directe en els mesos d'estiu. Venda de ses Clotades, nº 4441 Contacte: canjaumedencarlos@hotmail.com
6. Carnisseria San Francisco
618 972 978Producció i venda de verdura ecològica (Finca Cas Bal·let, Ca Marí). Venta de pollastre i anyell de Formentera tot l'any, ous frescos els divendres, porc i sobrassada de l'illa només a l'hivern.
7. Formatierra Bio
626 093 492Fruita i verdura ecològica de temporada i altres productes frescos o envasats de la terra.
8. Mercat Pagès de Sant Francesc
Obert de dilluns a dissabtes de 9 a 14 h.
9. Oli Ca na Platera
Oli produït amb olives de can Toni de na Platera, a Can Parra. Tenen 3 varietats d'oliva (arbequina, picual, i noguerola) i produeixen 2 tipus d'oli. Contacte: hrosamar01@gmail.com
10. Oli Can Vicent Puig
616814315Oli produït artesasnalment, la base del qual és la oliva picual. Venda directe a venda de sa Talaiassa núm 5154. La Mola. Contacte: info@canvicentpuig.com
11. Oli Sa Tanca des clot
Oli d'olives de can Pep de n’Agustí obtingut només mitjançant procediments mecànics. Contacte: formentera_currican@hotmail.com
12. Peix sec
616 197 882Un producte artesanal, tradicional i amb un sabor únic. S'elabora amb peix cartilaginós (ratjada) assecat al sol, salat i envasat amb oli d'oliva ecològic. www.peixsec.com
16. Ses Clotades Rural
618 190 317Hortalisses i fruites. Venda directa al camí que va as Arenals (trencall a la carretera principal km 11)
17. Supermercat la Savina
971 322 191Venda d'anyell de Formentera a la seva carnisseria. Tot l'any segons disponibilitat. Av. de la Mediterrània, 31
