Llocs d’interés

Mercats artesans

Emporta’t amb tu un trosset de Formentera

Els mercats artesans i artístics comencen a partir de primers de maig fins a mitjan d’octubre.  En aquests mercats es comercialitzen productes dissenyats i elaborats en tallers de l’illa.

Es poden trobar mostres d’artesania tradicional o local: cistelles, espardenyes, joieria, tèxtil, treballs en vidre, ceràmica, cuir, pintura i obres realitzades per artistes residents a l’Illa.

Mercat Artesà de la Mola:

Obert a partir de primers de maig fins al dia del Pilar (el 12 d’octubre), els dimecres i diumenges de 16 a 22 hores al Pilar de la Mola.

És el principal mercat de Formentera, tant pel nombre d’artesans com pel nombre de visitants que té, i s’ha convertit en un important punt de trobada. A la seva plaça central hi ha habitualment música en viu, i els seus voltants s’animen amb terrasses dels bars veïns.  Va nèixer d’una iniciativa privada de diversos artistes i artesans i en l’actualitat lluita per mantenir el mateix concepte inicial: mostrar, vendre i promoure l’artesania local. Es poden trobar autèntiques peces d’art i un record de l’illa amb el caràcter que té una peça feta a mào.

Mercat Artesanal i Artístic de Sant Ferran

Obert cada dia excepte dimecres i diumenges de 20.30 a 00.00  h,  s’ha consolidat com un important lloc de trobada on pintors i artistes exposen el seu art inspirat en l’illa.  Eventualment, els artistes organitzen activitats infantils per dinamitzar i estimular la creativitat dels més petits i és amenitzat cada dissabte amb música en viu. Obert del 29 de maig al 30 de setembre.

Centre artesà Antoni Tur ‘Gabrielet’

Obert de dilluns a dissabte, acull múltiples usos.  D’una banda, és un mercat pagès amb venda de productes alimentaris autòctons: fruita, verdura, ous i mel de quilòmetre zero. D’altra banda, es troba una sala d’exposicions d’art que inclou puntualment tallers per a la recuperació de l’artesania local.

Altres Mercats:

  • Mercat de Sant Francesc: cada matí (de 10 a 14 h) de l’1 de maig al 12 d’octubre
  • Mercat de la Savina: diari durant tot el dia (comença a funcionar l’1 de juny i roman fins al 15 de setembre)
  • Mercat des Pujols: cada tarda nit de l’1 de maig al 12 d’octubre.

Mapa dels mercats artesans de Formentera

Esdeveniments a Formentera