Pobles

Es Pujols

La combinació perfecta entre costa i interior

A la costa nord de Formentera, entre la platja de Llevant i Punta Prima, trobam la petita població des Pujols, un nucli urbà que no té parròquia però que al llarg dels anys ha anat creixent fins a convertir-se en la principal zona turística de Formentera.

Anar-hi és molt senzill, simplement cal seguir la carretera que voreja l’estany Pudent o prendre el desviament cap al nord que trobam al poble de Sant Ferran.

Quan arribes a aquesta població és fàcil adonar-se que el turisme és el seu principal motor. Aquí l’oferta hotelera és molt variada adaptant-se a tots els perfils. També els restaurants són un altre dels seus principals atractius, hi ha de totes classes, des de menjar local fins a restaurants de cuina internacional. Els que gaudeixen de la posició més privilegiada, són aquells amb la terrassa amb vistes a la platja.

També la nit és un dels forts des Pujols ja que aquí és on trobarem un gran ambient per prendre alguna cosa després del sopar. Pubs i bars de copes amenitzen els carrers de l’interior del poble i també trobam alguna petita discoteca on acabar la vetllada ballant. Una atmosfera animada que sap viure en equilibri amb la tranquil·litat de l’illa.

Altres negocis que fan atractiu es Pujols són les botigues enfocades especialment a la moda estiuenca. Però si de compres es tracta, el gran protagonista és un alegre mercat que amenitza als visitants durant les tardes i nits d’estiu, el lloc perfecte on donar-se algun capritx comprant unes sandàlies, joies artesanals, banyadors amb originals estampats o alguna corona de flors amb la qual impregnar-se de l’esperit hippy de l’illa.

Finalment, cal destacar el principal atractiu que ha motivat el desenvolupament turístic d’aquesta zona, i és que es Pujols no només dona nom a aquesta població sinó que també és el nom que rep l’única platja urbana de l’illa. Es Pujols compta amb una bonica platja d’arena blanca i aigües turqueses, en forma de petxina, jaspiada de diminuts illots, petits trams de roca i casetes varador, trets de la seva antiga naturalesa pesquera. Aquí, poble i naturalesa viuen en total harmonia gràcies al fantàstic passeig marítim perfecte per caminar mentre contemples el mar o decideixes en quin restaurant passar la vetllada. Així doncs, es Pujols conté tot el que es pugui desitjar per passar una feliç estada a Formentera.

Esdeveniments a Formentera