Pagina en fase beta 
DefinedSave Posidonia Project 2017

Save Posidonia Project 2017Texto: 

Què és el Save Posidonia Project?

Save Posidonia Project és un projecte pioner en el mar Mediterrani occidental que neix del desig del Consell Insular de l’illa de Formentera (Illes Balears) de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats, exclusivament, a la conservació de la planta marina Posidonia oceanica. L’objectiu és conscienciar sobre la vital importància de la posidònia a Formentera en el present i, sobretot, per a les generacions futures.

Coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, al llarg de l’any 2017, es podrà participar activament en la causa i apadrinar cadascun de les 7.650 hectàrees de posidònia que hi ha al voltant de la illa de Formentera. Així mateix, tots aquells esdeveniments que es duguin a terme a Formentera durant aquest any se sumaran al Save Posidonia Project mitjançant donacions.

Saps quin és l'organisme viu més gran i més longeu del món?

La prada balear de posidònia és l’organisme viu més gran i més longeu del món. Fa 8 km de llarg i té 100.000 anys d’antiguitat.

La Posidonia oceanica és una planta marina, i no una alga, que té arrel, tija, fulles, fruits i flors. Forma praderies entre la superfície i els 40 metres de profunditat en aigües de gran qualitat com les de Formentera. És una espècie endèmica del Mediterrani i, des de l’any 1999, concretament, la prada del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

La posidònia representa un dels valors naturals més importants de l’illa, ja que exerceix una important funció en la filtració dels sediments, donant així una transparència única. També contribueix a mantenir la qualitat i oxigenació de l’ecosistema submarí on s’alimenten i reprodueixen més de 400 espècies de plantes marines i 1.000 espècies d’animals marins, moltes d’elles usades en la gastronomia balear. Finalment, les bermes de posidònia a la platja eviten l’erosió de les platges.

Apadrina metres quadrats de posidònia

L’illa de Formentera, incloent els illots de s’Espalmador i s’Espardell, estan envoltades de 76.500.000 metres quadrats de prada de posidòniaL’objectiu és poder conservar cada metre quadrat a un preu d’1 euro per metre quadrat. Per poder apadrinar els metres quadrats que un desitgi, s’ha creat una pàgina web i s'ha desenvolupat una aplicació per a mòbils a través de les quals cada Padrí/na podrà escollir els metres de posidònia que més li agradi sempre que estigui disponible. El nom o àlies del donant o de l’ens donant apareixerà en el Posidònia Wall o a la cartografia de la web www.saveposidoniaproject.org.

Aquesta aplicació ja està disponible per a dispositius IOS i Android, descarregable ens les seves respectives plataformes: Apple Store i Play Store.

Festival Save Posidonia

Del 12 al 15 d’octubre tendrà lloc el Festival Save Posidonia, o jornades on hi haurà una oferta molt variada d’activitats esportives gaudint de la naturalesa, esdeveniments culturals extraordinaris i tallers mitjà ambientals de totes les edats on els beneficis recaptats al llarg del festival aniran destinats al projecte. El Festival Save Posidonia culminarà amb la presentació dels resultats de la campanya el dia 15 d’octubre.


Més informació sobre el Save Posidonia Project a: www.saveposidoniaproject.org

Ajuda'ns a fer difusió del projecte i comparteix el video del Save Posidonia Project: video

Ens ajudes a protegir-la? Apadrina posidònia!