Platges

Ses Illetes

La platja més icònica de Formentera

Declarada en més d’una ocasió com una de les platges més belles del món, la platja de ses Illetes és probablement el paisatge més representatiu de l’espectacular costa de Formentera.

Aquesta platja se situa dins el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera i ocupa gran part de la península des Trucadors, extrem nord de l’illa de Formentera, i amb orientació cap a ponent. Són més de 450 metres de platja que es divideixen en dos a causa d’una petita zona rocosa que es troba enmig. El seu nom fa referència a diversos illots que es despleguen davant d’aquesta costa i aquestes són conegudes amb els noms de: illa de Tramuntana, illa des Forn, escull des Pou, illa Redona i escull d’en Palla. La seva presència fa que el paisatge d’aquesta platja sigui encara més singular.

El més destacable d’aquesta platja són les seves aigües tranquil·les, poc profundes i de colors turqueses que al costat de l’arena blanca de la riba la converteixen en un paisatge paradisíac. A més, en tractar-se d’un parc natural, als voltants estan degudament cuidades amb zones de protecció dunar, passarel·les d’accés i zones específiques on estacionar sense causar impacte en el terreny. També hi ha diversos restaurants de diferents estils que es reparteixen al llarg d’aquestes costes. Per tant, es tracta d’una platja ideal també per als nens per la seva seguretat i els diferents serveis a disposició dels visitants.

La gran extensió que ocupa aquesta platja permet que els visitants s’instal·lin sobre l’arena sense la dificultat de trobar grans aglomeracions, especialment a la zona nord on la península des Trucadors es converteix en un braç d’arena que connecta amb la veïna platja de Llevant. Si es continua en direcció nord arribarem a l’extrem de l’illa des d’on contemplar l’illa de s’Espalmador que es troba a molt pocs metres de Formentera. Al sud la següent platja que trobarem serà el Cavall d’en Borràs separada per una zona rocosa coneguda com es Pujol des Palo i la petita platja des Carregador.

Ses Illetes és, sense cap dubte, una de les platges més cridaneres de tota la costa de Formentera i és un lloc ideal tant per a fer un bany en els mesos estiuencs com per fer llargues passejades durant els mesos més freds de l’any.

Per accedir al parc natural amb cotxe o moto, cal abonar una petita taxa a l’entrada. L’accés a peu o en bicicleta és gratuït.

Esdeveniments a Formentera