Platges

Migjorn

Migjorn: cinc quilòmetres de platges paradisíaques

Migjorn és el nom que rep la costa sud de Formentera que s’estén al llarg de de cinc quilòmetres de platges paradisíaques. Aquesta és la platja més extensa de tota l’illa i es compon de diverses cales que es divideixen per la intercalació de zones rocoses i d’arena. Cadascuna d’elles rep el seu propi nom i compten amb diversos accés.

A la zona més occidental trobam la platja des Mal Pas seguida des Ca Marí, es Racó Fons, és Còdol Foradat, la platja des Valencians, es Arenals i finalment es Copinar acabant per la part est. Cadascuna té les seves pròpies característiques sent algunes més aptes que altres per donar-se un bany còmodament. Les més populars solen ser es Ca Marí, es Arenals i es Copinar per comptar amb un perfecte fons marí sorrenc que es perllonga mar endins. Malgrat això, la costa pot variar cada temporada ja que les corrents hivernals influeixen molt a l’hora de modelar aquesta costa que pot sorprendre amb nous racons que van i venen segons l’any.

En aquesta part de l’illa s’instal·len tota mena d’establiments hotelers de diferents dimensions i pressupostos. D’apartaments, hotels a petits establiments familiars. Tots ells s’integren perfectament amb les característiques d’aquest paisatge natural. L’oferta es complementa també, amb molts restaurants de cuina autòctona marinera i quioscos acollidors amb molta personalitat que fins i tot mantenen l’ambient en els mesos fora de temporada. Tot aquest ventall de possibilitats no només atrau els visitants sinó que també és freqüentat pels residents que volen gaudir del que ofereix la seva illa.

Com que és una platja tan extensa i amb tantes possibilitats és molt recomanable per a les famílies, sobretot, perquè sol estar molt protegida dels vents predominants en els mesos estivals i perquè gaudeix d’uns fons sorrencs poc profunds on nedar amb total seguretat. A més, encara que a primera vista no ho sembli causa de la seva orientació, és també un lloc ideal per gaudir de la posta de sol en qualsevol dels seus quioscos, un capvespre molt especial després de la plenitud de l’horitzó formenterenc.

Per poder accedir a aquesta part de l’illa simplement cal prendre algun dels seus molts desviaments cap al sud a la carretera principal, un cop passat el poble de Sant Ferran en direcció a la Mola.

Finalment cal fer un esment especial de la cala veïna de caló des Mort, un petit arenal entre roques ple de casetes de pescador que s’alcen sota els penya-segats de l’est de Migjorn. Ja no forma part d’aquesta platja però pots accedir-hi a peu fàcilment. Aquest lloc és simplement una estampa perfecta de la Formentera marinera d’abans amb un paisatge espectacular d’aigües clares i sorra blanca, un lloc que no es pot deixar de visitar.

Platges adaptades

Les platges des Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. As Arenals, aquest servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols, de l’1 de juny al 30 de setembre.

Es pot consultar l’estat de la mar a www.platgesdebalears.com.

Esdeveniments a Formentera