Platges

Llevant

Ideal per desconnectar i gaudir d’un paisatge gairebé sense edificacions

Pot ser que la fama de ses Illetes eclipsi les altres platges que formen part del Parc Natural d’Eivissa i Formentera, però la veïna platja de Llevant no té res a envejar.

Com el seu propi nom indica, aquesta platja es troba orientada cap a l’est i ocupa tota la costa oposada de ses Illetes a la península des Trucadors. En alguns trams, la seva proximitat és tal, que recorrent tot just cinquanta metres podem mudar-nos d’una platja a una altra sense problemes o simplement instal·lar la tovallola enmig de les dues i gaudir del millor d’ambdues costes.

Aquesta platja també compta amb una costa de 1.450 metres d’arena blanca i aigües cristal·lines amb els blaus propis de Formentera. L’amplitud mitjana és de 90 metres aproximadament. Algunes zones compten amb sortints de roca que creen petits raconets. En direcció sud ens trobam amb la veïna platja de ses Canyes mentre que la punta des Trucadors és on Llevant acaba per la part nord. El seu extens sistema dunar, ple de passarel·les per creuar-lo, i el petit bosc de Llevant, són els que s’encarreguen de separar la platja dels estanys saliners, completant així aquest increïble entorn natural d’alt valor ecològic.

 

Un dels avantatges d’aquest lloc és que quan bufen els vents cap a ponent, és perfecta per a resguardar-se de ells. Encara que al llarg de l’estiu predominen els vents de Llevant que afecten majorment a aquesta platja, l’onatge sol ser lleuger.

 

S’assembla tant a les qualitats de ses Illetes que sol ser la triada per a aquells que volen una alternativa al seu bullici. Llevant és ideal per desconnectar i gaudir d’un paisatge gairebé sense edificacions. Simplement trobarem algun que un altre quiosc de platja on gaudir d’un menú al costat del mar sense haver d’abandonar la platja. Les vistes cap a la costa est de Formentera a la llunyania i les seves àmplies zones de sorra, la converteixen en un racó magnífic per a qualsevol dia d’estiu o, fins i tot, per fer llargues passejades durant l’hivern.

 

Igual que les altres platges a l’interior del parc natural, cal pagar un import per entrar amb cotxe o moto però val la pena si es vol descobrir la cara més tranquil·la d’aquesta zona protegida. Per tant seguint la carretera que voreja l’estany Pudent des de la Savina trobarem els diferents accessos que condueixen a ella.

Esdeveniments a Formentera