Platges

Es Pujols y sa Roqueta

Dues platges amb tota la qualitat de la costa de Formentera

Es Pujols és un dels nuclis turístics més importants de l’illa, però probablement la clau del seu èxit es trobi en la seva magnífica platja des Pujols, un ampli sorral que recorre 690 metres de costa que acompanya tot el passeig marítim d’aquesta zona.

A l’oest comunica amb la platja de Llevant de la península des Trucadors mentre que la frontera natural de l’oest són els penya-segats de Punta Prima.

Es tracta d’una platja urbana, costa de creure que mantengui la mateixa bellesa que la resta de platges de l’illa, on el predomini de les aigües netes aturquesadas i l’arena blanca és el seu principal atractiu. A més compta amb l’avantatge de tenir a només un pas de distància tota mena de serveis per passar un perfecte dia de platja. Aquí podràs trobar restaurants de menjar típic, italià, hamburgueseries, cafeteries i, fins i tot, gelateries, a part de farmàcies, botigues, supermercats o souvenirs.

Un aspecte que crida l’atenció del paisatge d’aquesta platja són les seves vistes cap al nord, amb multitud de petits illots que esquitxen l’horitzó. També alterna trams d’arena amb zones rocoses on s’allotgen les casetes varador típiques (escars) que li donen un toc pintoresc al paisatge.

 

Si seguim la costa en direcció oest, aquesta va prenent una orientació, passejant tot just 10 minuts trobarem una altra platja contigua coneguda com sa Roqueta. El seu aïllament la converteix en un lloc poc freqüentat que fuig de massificacions tot i que els vents de llevant predominants a l’estiu provoquen un lleuger onatge en la seva riba. Aquí les dunes serveixen de frontera entre aquesta platja i l’estany Pudent, en la carretera trobam el desviament cap a aquesta platja poc abans d’arribar al nucli urbà des Pujols si venim des del port de la Savina.

Aquesta costa, malgrat no ser la primera opció dels viatgers, és una gran elecció per a aquells que busquen la tranquil·litat, o pel contrari, es prefereixi tenir un accés senzill i l’opció de tenir qualsevol servei sense renunciar a la qualitat de la costa de Formentera.

Platges adaptades

Les platges des Arenals i es Pujols estan adaptades per realitzar el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El servei, que es presta de 12 a 17 hores, sols amb bandera verda. As Arenals, aquest servei es presta des de l’1 de maig al 31 d’octubre i as Pujols, de l’1 de juny al 30 de setembre.

Es pot consultar l’estat de la mar a www.platgesdebalears.com.

Esdeveniments A Formentera