Platges

Cavall d’en Borràs

Aigües turqueses i un frondós bosc de savines de fons

La primera platja en entrar al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera que trobam es diu Cavall d’en Borràs, un lloc menys popular que la seva veïna platja de ses Illetes però que, igual que ella, guarda una bellesa salvatge d’aigües cristal·lines i fina arena blanca que es barreja amb la posidònia.

AAquí l’orientació nord-oest és perfecta per admirar els illots des Vedrà i es Vedranell que es veuen a la llunyania de la costa eivissenca, un marc perfecte per gaudir d’una estupenda posta de sol des de la riba des Cavall d’en Borràs. Un altre dels seus punts forts és el frondós bosc de savines que la acullen, que al costat del sistema dunar protegit, conformen el paisatge idíl·lic d’una platja salvatge. Les seves aigües poc profundes i l’absent onatge acaben per definir-la com el perfecte destí tant per a les famílies amb nens com per a la gent que busqui relaxar-se en plena natura.

El nom d’aquesta platja ve donat per la punta rocosa homònima que va ser batejada així en honor al propietari de la salinera de Formentera de final del segle XIX. Al nord d’aquesta trobam el tram rocós de la platja des Carregador mentre que si seguim cap al sud trobam sa Sèquia, el canal que es va construir per donar sortida al mar a les aigües estancades de l’estany Pudent.
sa Sèquia, el canal que es va construir per donar sortida al mar a les aigües estancades de l’estany Pudent.

La proximitat del port és tal, que amb prou feines caminant 2 km arribarem fins aquesta platja, per tant és ideal per a aquells que no tenen transport per visitar alguna platja més llunyana. Arribar-hi a peu o en bicicleta és una excursió d’allò més senzilla que et permet admirar tranquil·lament l’encant del paisatge d’aquesta part de la costa. Si es prefereix accedir-hi en vehicle motoritzat, caldrà seguir la carretera que voreja l’estany Pudent on es troba l’entrada al parc natural per posteriorment prendre el primer desviament indicat cap a l’oest.

I si el que es busca és menjar un bon plat de cuina marinera al costat del mar, a Cavall d’en Borràs hi ha diversos establiments per a tots els gustos on donar-se aquest caprici. Encara que no sigui tan popular com la famosa platja de ses Illetes, aquesta també és una de les preferides dels visitants perquè ofereix el millor del paisatge de Formentera gairebé sense allunyar-se del port.

Esdeveniments a Formentera