Platges

Cala Saona

Aigües turqueses i terra rogenca a la costa occidental de Formentera

Cala Saona és coneguda per ser la joia de la costa occidental de Formentera, sent l’única platja d’arena que s’amaga entre els penya-segats que s’imposen en tota la part sud-oest de l’illa.

A diferència de les platges obertes de la resta de l’illa, es tracta d’una cala, una petita cala flanquejada per penya-segats

Hi ha diverses formes d’arribar-hi. Una és seguint els camins que van cap al sud i que recorren la part més rural de l’illa entre pins i parets de pedra seca. Sense cap dubte, el millor accés per fer una passejada en bicicleta si es parteix des del port de la Savina.

L’altra opció és per carretera sortint de Sant Francesc en direcció a cap de Barbaria, on trobarem un desviament senyalitzat a meitat de camí que es dirigeix cap a l’oest. Al final de l’asfalt hi ha un pàrquing per deixar el vehicle i accedir a la platja fàcilment.

El primer que observam en arribar a Cala Saona és que compta amb un hotel on allotjar-se, però això no desllueix el paisatge que apreciam en baixar a l’immens arenal d’aquesta platja. Tota aquesta costa està plena de penya-segats però se salva cala Saona que s’amaga en una petita badia entre Punta Rasa al sud i caló d’en Trull al nord. La platja fa només 140 metres de longitud encara que és bastant àmplia, però això no impedeix que sigui una de les preferides de Formentera i rebi molta afluència de visitants.

El que més crida l’atenció d’aquesta platja és el seu fons sorrenc d’aigües turqueses de la mateixa manera que moltes platges de Formentera, però aquí, a més, es pot gaudir d’un dels millors capvespres de l’illa on el sol s’amaga rere l’horitzó. A més, en tractar-se d’un lloc arrecerat, antany es va aprofitar per construir moltes casetes varador que acullen els tradicionals llaüts donant-li un encant especial a aquest particular racó.

I no només els paisatges són el principal reclam, també hi ha una àmplia varietat d’activitats per poder practicar, com ara el surf de rem, caiac o immersió lleugera. De fet, una de les millors excursions que pots fer a rem des d’aquí és cap als penya-segats de Punta Rasa on s’amaguen unes meravelloses coves submarines dignes d’una visita.

Així doncs, si es busca un lloc apartat on gaudir del millor del ponent de Formentera, Cala Saona és de parada obligada, sobretot quan s’acosta la posta sol que tenyeix de colors únics aquesta part de la costa.

Esdeveniments a Formentera