Llocs d’interés

Far de la Mola

El punt més alt de Formentera

A l’extrem est de l’illa hi ha un dels llocs que més màgia desprèn de tota l’illa.  Ens referim al far de la Mola.

És un dels llocs més espectaculars de tota l’Illa i suposa un gran atractiu per als visitants. El far el trobarem a la vora d’un penya-segat a 120 metres sobre el nivell del mar, sobre l’altiplà de la Mola, on també trobam el punt més alt de l’illa: sa Talaiassa, a 192 m sobre el nivell del mar.

Una de les coses que més impressiona d’aquest lloc són les vistes al Mediterrani.  També és molt recomanable gaudir d’aquest entorn natural durante la sortida o la posta de sol.

Des de 2019, el far acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera, zona d’exposicions, un espai polivalent per a concerts, conferències o obres teatrals de petit format.

L’horari d’obertura a l’estiu és de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores, i dimecres i diumenges de 17 a 21 hores. Dilluns tancat. L’horari a partir del 15 d’octubre és de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenge, dilluns i festius: tancat

L’entrada general té un preu de 4,5 €. Per a residents, menors de 18 anys i persones en atur, l’entrada és gratuïta, pensionistes i estudiants pagaran un preu reduït de 2,5 €.

Al costat del far es troba un monolit en honor a l’escriptor Jules Verne per l’esment que aquest fa al su llibre “Hèctor Servadac (viatges i aventures a través del món solar)”.

La manera més directa d’arribar fins al far des del Pilar de la Mola sense trepitjar la carretera és fer-ho via la ruta verda 29. Aquest recorregut és a més un passaport per viatjar en el temps cent anys enrere, paper caràcter rústic del seu paisatge rural, la presència de bestiar i la grata sorpresa de trobar una casa a l’esquerra del camí catalogada com a patrimoni arquitectònic, pels seus trets típics perfectament conservats.

Esdeveniments a Formentera