Cultura i patrimoni

Sala d’exposicions i museus

Un entorn inspirador per a artistes i artesans

La llum i la bellesa inconfusibles de la natura de Formentera han estat per a artistes, artesans i creatius font d’inspiració.

Des de la dècada dels seixanta, Formentera acull a persones de tot el món que instal·len el seu taller de creació a Formentera, generant un teixit social cosmopolita i especialment prolífic en artesania, art i disseny. Els artistes locals, tenen fins a tres sales on exposar la seva obra, entre les quals destaca la Sala d’Exposicions «Ajuntament Vell.

Amb més de 10 anys de programació estable ininterrompuda, la Sala d’Exposicions Ajuntament Vell, situada a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, és un espai destinat a acollir exposicions d’artistes, col·lectius i associacions culturals tant locals com de fora de l’illa. Està gestionada per l’àrea de Cultura i Patrimoni. La sala ofereix una programació d’exposicions temporals durant tot l’any. Les inauguracions solen ser els dilluns a les 20.00 h. L’entrada és gratuïta.

El Centre Antoni Tur “Gabrielet” és un espai d’exposició i realització de tallers relacionats amb l’artesania local. A més, una de les seves ales alberga el mercat de venda d’aliments produïts a l’illa. Obert de dilluns a dissabte, més detalls aquí.

Far de la Mola. Des de 2019, el far acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera, zona d’exposicions, un espai polivalent per a concerts, conferències o obres teatrals de petit format.
L’horari d’obertura a l’estiu és de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores, i dimecres i diumenges de 17 a 21 hores. Dilluns tancat. L’horari a partir del 15 d’octubre és de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h. Diumenge, dilluns i festius: tancat. L’entrada general té un preu de 4,5 €. Per a residents, menors de 18 anys i persones en atur, l’entrada és gratuïta, pensionistes i estudiants pagaran un preu reduït de 2,5 €.

La Col·lecció Etnografia de Formentera se situa al carrer de Jaume I, 15 (primera planta). Consta d’una exposició permanent d’eines, estris, mobles, indumentària i instruments que il·lustren àmpliament com era la vida a l’illa fins a mitjans del segle XX. Horari: de dimarts a dissabte de 10:00 a 14:00hs.

Esdeveniments a Formentera