Activitats

Observació d’aus

Més de 200 espècies d’aus

Per als amants de la natura Formentera és una illa que sorprèn a cada pas.

La seva situació estratègica, a cavall entre Europa i Àfrica, al bell mig d’una de les principals rutes migratòries del món, fa de l’illa un punt important per a l’avifauna europea. Els ecosistemes insulars destaquen, a més, per la seva extrema singularitat.

Les petites dimensions de l’illa fan que sigui possible recórrer-la de cap a cap en un sol dia. Tot i que per conèixer i gaudir de l’encant dels seus espais naturals, cal destinar almenys una setmana completa.

Els atractius que trobam a l’illa varien d’una estació a una altra. La primavera, que aquí es presenta de forma molt intensa, és un dels millors moments de l’any per conèixer l’illa. Com passa amb els mesos de tardor, que també són molt favorables per a l’observació d’aus, els passos migratoris incrementen notablement el nombre d’espècies.

La diversitat de la fauna i flora de Formentera, molt marcada per la insularitat, i la qualitat dels seus hàbitats, constitueixen el motiu que una part important del seu territori es trobi inclòs dins la Xarxa Natura 2000. Diferents espais estan qualificats com a zones d’especial protecció per a les Aus, i llocs d’Importància comunitària.

En el nostre catàleg d’observació d’aus trobaràs els punts d’observació detallats. Aquesta guia va destinada tant als ornitòlegs experts, que vulguin anotar en els seus quaderns de camp algunes de les espècies estrella, com als que s’inicien en l’observació d’aus, o simplement volen fer una passejada agradable en contacte amb la natura.

Esdeveniments a Formentera