L'iIla

L'Illa

Cala-Saona_ManfredEl darrer paradís de la Mediterrànea

Formentera és coneguda com el darrer paradís del Mediterrani per haver sabut conjugar el turisme amb la protecció del medi ambient.

La lluita de moltes generacions de formenterencs ha fet possible la conservació d'una illa amb platges d'aigües cristal•lines i un clima excel•lent, que la fan ser una petita joia del Mare Nostrum.

Només es pot arribar a Formentera en vaixell des d'Eivssa. Aquesta inaccessibilitat la converteixen en un lloc tranquil on fugir de l'estrès i de la massificació; gaudint de l'illa passejant en bicicleta o banyant-se en algun lloc dels seus més de 20 km de platges d'arena blanca i aigües de transparència infinita, on es possible practicar tot tipus d'esports nàutics. El secret de l'existència d'una mar cristal•lina i de les llargues platges de Formentera que la fan diferent de la resta de la Mediterrània, és la praderia de posidònia que envolta l'illa, una depuradora natural que neteja l'aigua i permet la sedimentació de l'arena al litoral. Una autèntica selva submarina que ha estat declarada, el 1999, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L'èxit turístic de l'illa, estimada tant pels residents com pels visitants, rau en què la gent encara troba a Formentera quelcom diferent. La diferència la marca el respecte per la naturalesa, la pervivència de la seva pròpia cultura i la visió d'aconseguir l'exclusivitat a través de la protecció del medi ambient.

Altres fets diferencials de Formentera són la llibertat i la seva llum, que s'han convertit des dels anys 70, en atractius per a artistes i artesans que avui dia són part del patrimoni diferencial de l'illa. Els seus dissenys de roba, complements i joies, o les seves obres d'art són poderosos reclams de Formentera.