Pagina en fase beta 
La isla

L'illa


On és?
Formentera és l’illa habitada més petita de les Illes Balears (Espanya). Es troba situada al sud de l’illa d’Eivissa a tan sols 2 milles nàutiques d’aquesta (uns 3 quilòmetres), tot i que la distància entre els ports d’Eivissa i la Savina (Formentera) és de 12 milles (19,3 km).

Clima i geografia
Formentera té una geografia peculiar i captivadora, amb una superfície de 83,2 km2 i un litoral de 69 km. L’altura màxima a l’illa és de 192 metres a sa Talaïassa, punt situat a l’altiplà de la Mola. El seu clima suau dóna lloc a una vegetació mediterrània que combina zones de dunes amb boscos de pi i de savina, unes coníferes que donen personalitat a l’illa.

Platges
Formentera és coneguda i valorada turísticament per les seves platges d’aigües transparents i arena blanca que deixen mut el visitant amb les seves tonalitats turqueses. Es tracta de platges protegides i poc alterades per l’home, però enclavades en un territori dotat d’infraestructures turístiques modernes de caràcter familiar.

Natura
La qualitat de les aigües de Formentera, úniques per la seva transparència i el seu color turquesa, es deu a la presència de la praderia de posidònia oceànica més gran de la Mediterrània, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1999.

Història
La presència d’una població estable i continuada a Formentera ja està documentada al final del tercer mil·lenni aC, encara que de moment es desconeix quan es va iniciar la seva ocupació.

Racons amb encant
Formentera és coneguda per les seves platges i les seves aigües transparents, però si visitam el seu interior trobarem petites poblacions, fars, torres i molins, estanys i salines, grutes i coves amagades, i boscos de savines i pins que alternen amb dunes i roques de formes arbitràries.

Audioguies
A les oficines de turisme de Formentera hi ha Audioguies a disposició dels visitants que desitgin conèixer el patrimoni de l'illa en suport guiat.