Pagina en fase beta 
DefinedSave Posidonia Project 2018

Save Posidonia Project 2018Texto: 
  Què és el Save Posidonia Project?

  Save Posidonia Pro ject és un projecte pioner en el mar Mediterrani occidental que neix del desig del Consell Insular de l’illa de Formentera(Illes Balears) de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats, exclusivament, a la conservació de la planta marina Posidonia oceanica. L’objectiu és conscienciar sobre la vital importància de la posidònia a Formentera en el present i, sobretot, per a les generacions futures.

  Saps quin és l'organisme viu més gran i més longeu del món?

  La prada balear de posidònia és l’organisme viu més gran i més longeu del món. Fa 8 km de llarg i té 100.000 anys d’antiguitat. La Posidonia oceanica és una planta marina, i no una alga, que té arrel, tija, fulles, fruits i flors. Forma praderies entre la superfície i els 40 metres de profunditat en aigües de gran qualitat com les de Formentera. És una espècie endèmica del Mediterrani i, des de l’any 1999, concretament, la prada del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

  La posidònia representa un dels valors naturals més importants de l’illa, ja que exerceix una important funció en la filtració dels sediments, donant així una transparència única. També contribueix a mantenir la qualitat i oxigenació de l’ecosistema submarí on s’alimenten i reprodueixen més de 400 espècies de plantes marines i 1.000 espècies d’animals marins, moltes d’elles usades en la gastronomia  balear. Finalment, les bermes de posidònia a la platja eviten l’erosió de les platges.

  Apadrina metres quadrats de posidònia

  L’illa de Formentera, incloent els illots de s’Espalmador i s’Espardell, estan envoltades de 76.500.000 metres quadrats de prada de posidònia. L’objectiu és poder conservar cada metre quadrat a un preu d’1 euro per metre quadrat. Descobreix més sobre el Save Posiodonia Project a: www.saveposidoniaproject.org 

  Ens ajudes a protegir-la? Apadrina posidònia!